Сармисны голтой шарсан үхрийн мах

Сармисны голтой шарсан үхрийн мах

 
Орц: Зузаавтар хавтгай хэрчсэн үхрийн мах- 150 гр, Хэрчсэн сармисны гол- 300 гр, халуун чинжүү буюу чили - 10 гр, улаан чинжүү- 3 гр, гүнжидийн тос-1 цайны халбага, гахайн өөх 5 гр, элсэн чихэр, давс, шар буурцгийн сүмс-өөрийн амталгаагаар

      Хийх дараалал

1. Хайруулын тавгаа халааж гахайн өөх болон гүнжидийн тосоо хийнэ.
2. Халуун чинжүү болон улаан чинжүүгээ хийж анхилуун үнэр гартал нь шарна.
3. Үхрийн махаа хийж багахан уас нэмнэ. Дараа нь элсэн чихэр, шар буурцгийн сүмс, давсаа нэмээд шарна.
4. Хамгийн сүүлд сармисны голоо хийж шараад хоол бэлэн болно.