Үхрийн махан тунгалаг шөл

Үхрийн махан тунгалаг шөл

 
Орц

     Жигнэсэн үхрийн мах- 900 гр, цагаан гаа-3 хэрчим, давс-2 цайны халбага, ус- 1,75 литр, хэрчсэн бууцай-450 гр, хэрчсэн үсү-1 цайны халбага
Хийх дараалал

1. Үхрийн махаа 2 инчийн хэмжээтэй хэрчинэ. Илүүдэл хальс өөхийг авч хаяна.
2. Зузаан ёроолтой хоолны саванд мах, цагаан гаа, давс болон усаа хийж нитэг гартал нь буцалгана.
3. Үүний дараа плитканыхаа галыг багасгаж, шөлөө таглаж 2.30-3 цагийн турш зөөлөн гал дээр буцалгана.
4. Бууцайгаа нэмж, 1-2 минут хэртэй буцалгасны дараа үсүгээ дээр нь цацаж өгнө.