Бууцайтай хонин махан шөл

 
 
Амт: Давслаг

    Хийх технологи: Чанах

    Хугацаа: 10 минут

    Төвөгшил: Хялбар

    Шаардлагатай хэрэгсэл: Шөлний тогоо

    Хоолны орц, материал

    Мах, бууцай, сонгино, цагаан гаа, давс, гүнждийн тос, сифү жан зэргийг тохиромжтой хэмжээгээр хэрэглэнэ.

    Хийх арга

 1. Бууцайгаа жижиглэж хэрчинэ.
 2. Буцалсан усанд махаа хийгээд өнгийг нь хувиргах төдий гаргаж авна, үгүй бол мах нь хатуурч болзошгүй.
 3. Тогоондоо дахин шинэ ус хийж, сонгино, цагаан гаа, жангаа хийнэ.
 4. Усаа буцалгасны дараа бууцай, мах, давсаа хийгээд буцалмагц галаа унтраана. Хэрэв гүнждийн тосонд дуртай бол бага зэрэг хийж болно.

     Зургийн тайлбар:

1. Жясу мужийн Жин-ань сяний тариачид хадлангаа авч байна. Зургийг Шүй Жүн-тин (Синхуа хороо)
2. Синхуа хорооны сэтгүүлч Чин-Ин материал редакторлаж байна.
3. Тэмээн жин Хар цайны нутаг руу явж байна. Зургийг Ян Шүйжян