
Гол материал: Хонины мах, яншуй
 Найрлаг: Халуун ногоотой жан нэг халбага, амтлагч архи, цагаан гаа, элсэн чихэр, хуурай шөл
 Найрлаг: Халуун ногоотой жан нэг халбага, амтлагч архи, цагаан гаа, элсэн чихэр, хуурай шөл 
Хийх арга:
 1, Тогоогоо халааж тос хийгээд цагаан гаагаа хуурна.
  1, Тогоогоо халааж тос хийгээд цагаан гаагаа хуурна. 
 2, Хонины махаа хийнэ
   2, Хонины махаа хийнэ 
 3, Махны өнгө хувиран зөөлөртөл хуурч, яншуйгаа хийнэ.
  3, Махны өнгө хувиран зөөлөртөл хуурч, яншуйгаа хийнэ. 
 4, Нэг халбага амтлагч архи хийнэ.
  4, Нэг халбага амтлагч архи хийнэ. 
 5, Халуун ногоотой жангаа том халбагаар нэг хийнэ.
  5, Халуун ногоотой жангаа том халбагаар нэг хийнэ. 
 6, Бага зэрэг чихэр хийгээд хуурна.
   6, Бага зэрэг чихэр хийгээд хуурна. 
 7, Хуурай шөлөө буталж хийгээд тогооноос гаргана.
  7, Хуурай шөлөө буталж хийгээд тогооноос гаргана. 
Сануулах зүйл:
Нэг, хонины мах болон яншуй амархан болдог учраас удаан хуурч болохгүй. Амтлагчаа ч түргэн хийх хэрэгтэй.
Хоёрт, халуун ногоотой жан хийсний дараа давс нэмж хийх хэрэггүй.